See this page in: English, Albanian, Czech, Dutch, French, Indonesian, Japanese, Spanish, Turkish, Ukrainian

Esti TU o persoana BUNA?
Completeaza acest test de baza
 

Te consideri a fi o persoana buna? Majoritatea oamenilor asa si se considera. Cu toate acestea majoritatea dintre noi definim diferit cuvantul « bun ». Biblia spune ca Dumnezeu este bun si cele Zece Porunci sunt standartul Sau al bunatatii. O sa ne uitam la legea Domnului…fii sincer si raspunde la urmatoarele intrebari :


 1. Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine.
  (L-ai iubit pe Dumnezeu mai mult decat orice ?)

 2. Sa nu iti faci idoli
  (Ti-ai creat tu in mintea ta un dumnezeu cu care te simti mai comfortabil, unul corespunzator modului tau de viata ?)

 3. Sa nu iei numele Domnului in desert
  (Ai folosit vreodata Numele Sfant a lui Dumnezeu pentru a injura ?)

 4. Tine minte Ziua Sabatului si inchin-o Domnului. Sabbath

 5. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta.

 6. Sa nu ucizi.
  ( Dumnezeu considera ura, ca omor)

 7. Sa nu preacurvesti.
  Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: “Să nu preacurveşti.” Dar Eu vă spun că orişicine se uită la o femeie, ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui.” — Matei 5:27-28; aceasta deasemenea include sexul inainte de casatorie.) lust, adultery

 8. Să nu furi.
  (Ai furat vreodata ceva? – nu conteaza cat de scump este obiectul furat)

 9. Sa nu marturisesti strâmb împotriva aproapelui tău.
  (Ai spus vreodata macar o minciuna ? Asta include si raspunsul tau la aceste intrebari)

 10. Să nu pofteşti nimic din ce este al aproapelui tau.
  (T-ai dorit vreodata cu ardoare ceea ce ii apartine altcuiva ?)

Biblia spune ca Dumnezeu va pedepsi pe toti ucigasii, furatorii, minciunosii, curvarii, etc. El chiar ne va judeca pentru cuvintele si gandurile noastre. In Ziua Judecatii ai sa fii gasit vinovat sau neprihanit, pentru ca ai pastrat poruncile Lui ?

Photo copyrighted.

Probabil ca gandesti ca Dumnezeu este bun si de aceea El va trece cu vederea peste pacatele tale. Dar in asta si consta bunatatea Lui, ca ucigasii, furatorii, minciunosii, curvarii, etc. sa-si primeasca judecata corect. Daca El ar incalca legea, atunci El s-ar numi un Judecator corupt.

Oare ai pastrat tu Poruncile?

Biblia spune ca Legea este perfecta. Ea te indeamna si pe tine sa fii perfect (Matei 5:48). Esti tu perfect (in gandire, cuvinte si fapte) ? Esti pregatit pentru a merge in Rai ?

Si totusi tu poti spune ca esti bun, dar Dumnezeu spune ca nu esti (citeste Psalmul 14:2-3). Prin urmare cineva din voi spune minciuni, si Scriptura ne spune ca este imposibil pentru Dumnezeu ca sa spuna minciuni.

Tine minte ca toti minciunosii vor fi aruncati in Iazul cu Foc (Apocalipsa 21:8). Legea lui Dumnezeu cere dreptate, si pedeapsa pentru pacatul impotriva Lui este moartea si Iadul. Asculta atent, daca vrei sa traiesti.

Dumnezeu a creat o modalitate prin care dreptatea si bunatatea Sa pot fi manifestate. Noi nu am ascultat de Lege, dar El a devenit om pentru a plati amenda. Isus a suferit si a murit pe cruce pentru a se face placut Legii. Dumnezeu ne poate ierta si acorda darul vietii vesnice !

Acum tu poti spune ca (de acum inainte) ai sa poti respecta cele Zece Porunci. Dar nu este oare adevarat ca majoritatea din noi am mintit, am furat, am poftit, am urit, nu L-am iubit pe Dumnezeu mai presus de orice si nu am iubit aproapele ca pe noi insine ?

Cum deci putem sa traim o viata “buna” daca noi deja am pacatuit impotriva lui Dumnezeu? In cel mai bun caz noi suntem niste minciunosi si hoti pocaiti sau reformati…dar totusi neimplinitori ai legii.

Gandeste-te la aceasta in felul urmator…

Ti-ai vinde tu oare unul din ochi pentru un milion de dolari? Ti-ai vinde oare ambii ochi la pretul de $50 de milioane? Eu sunt sigur ca nu. Ochii tai au o valoare inestimabila, pentru ca ei in întregime sunt fereastra sufletului tau. In asa caz, care ar fi valoarea vietii tale sau a sufletului tau?

Pornind de la aceste idei, cam care ar fi pretul real pentru viata vesnica? Desigur ca pentru asta nu ar ajunge nici toti banii din lume.


Imagineaza-ti ca tu vrei sa-mi daruiesti o masina foarte scumpa, dar eu iti spun « O, eu nu pot s-o iau ! Ma simt foarte incomod sa primesc acest cadou… uite am aici 10 centi pentru el » Sunt sigur ca vei fi foarte jignit pentru asa o manifestare jalnica de a te achita cu mine. Plus la toate, daca eu iti platesc masina, ea nu mai este cadou, ci imi apartine mie cu toate drepturile.

Atunci cind vrem sa ajungem in Rai, incercind sa fim buni, sa pastram cele Zece Porunci etc. noi ii impingem lui Dumnezeu 10 centi de singuranta de sine ca suntem buni, ceea ce este o insulta la adresa lui Dumnezeu in lumina sacrificiul Sau. Unicul lucru pe care-l putem face este sa ne umilim, sa ne pocaim de pacatele noastre si sa primim cadoul crezind in Isus Cristos.

Atotputernicul Dumnezeu a demonstrate cit de mult te iubeste atunci cind Isus a suferit pe cruce pentru tine. Daca vrei sa crezi ca tu esti destul de bun, atunci tu spui ca moartea chinuitoare de pe cruce,a lui Isus a fost in zadar.

Esti confuz?

MATERIAL VIDEO ON-LINE: Mergi tu in rai? Majoritatea oamenilor nu inteleg cum sa ajuna incolo. Vezi

Cat de bun este destul de bun? Raspunsul

Sunt eu destul de bun pentru a ajunge in Rai? Raspunsul

Va fi salvata oare toata omenirea? Raspunsul (Multi au o speranta slaba si cred ca intr-o buna zi toate lucrurile se vor intoarce spre bine si el mai devreme sau mai tarziu va ajunge in rai. Este aceasta adevarat ?)

Este Dumnezeu bun doar pentru a salva pe cineva ? Raspunsul

Cum sa fiu si sa ma simt iertat? Raspunsul

Cum pot fi sigur de salvarea mea? Raspunsul

MAI MULTE RASPUNSURI CU PRIVIRE LA SALVARE

Biblia spune, « Caci prin har ati fost mantuiti prin credinta, si aceasta nu vine de la voi, este darul lui Dumnezeu » Tu nu poti cistiga un cadou. grace, faith

Cand Isus a spus sa “credem” in El, El avea in vedere sa avem incredere in El, asa cum ai incredere intr-o parasuta ca te va salva cand sari dintr-un avion. Dar tu nu doar crezi in parasuta, ci si o pui pe tine.

Te rog “nu sari” fara Isus. Daca mori in pacatele tale, nu mai ai o a doua sansa. Dumnezeu te va judeca corect si vei sfarsi in Iad pentru totdeauna. Orice necaz pe care il ai acum, este rezultatul neascultarii tale de Dumnezeu. Mania Lui va ramine asupra ta (Ioan 3:36).

Dumnezeu nu doreste ca tu sa mergi in Iad. Nici tu nu vrei sa mergi acolo, deci marturiseste-ti pacatele inaintea lui Dumnezeu, si pune-ti increderea in Isus ca sa fii salvat, si astfel vei trece de la moarte la viata.

Apoi citeste Biblia in zilnic si implineste ceea ce citesti. (Uite Ioan 14:21). Ascultarea ta fata de Dumnezeu este demonstrarea dragostei tale. Ai incredere in Domnul,El niciodata nu te va parasi.

Spune lui Dumnezeu aceste cuvinte:

Dumnezeule, astazi eu ma lepad de toate pacatele mele (numeste-le).Din aceasta zi eu imi pun increderea in Isus Cristos ca Domn si Salvator personal. Doar prin El eu pot fi salvat. El este « Calea, adevarul si viata ». Te rog iarta-ma, schimba-mi inima, si daruieste-mi viata vesnica. Te-am rugat toate acestea in numele lui Isus. Amin.


Autor: Ray Comfort. Toate drepturile sunt rezervate, 2003, de catre Living Waters Publications. Acest text este valabil in forma de brosura de la Living Waters Publications.

Am dori să împărtăşiţi decizia D-voastră cu noi…

(check one below)

Eu numai ce m-am rugat si am primit viaţa veşnică prin Cristos, ca urmare a vizitării site-ului D-voastră (ChristianAnswers.Net).

Eu m-am pocait de pacatele mele mi-am pus increderea in Cristos pentru salvarea mea si am decis sa-L urmez pe Cristos pentru restul vietii mele, dar inca nu sunt sigur cu privire la viata mea vesnica.

Am decis să imi rededic viaţa slujirii lui Cristos. [Roaga-te Lui, marturisindu-ri pacatele. Pocaieste-te. Cere-i ajutor in a trai o viata demna de El incepind cu aceasta zi]

Eu eram deja un urmas ascultator al lui Isus Cristos.

Inca nu m-am decis sa-L urmez pe Cristos, dar sunt interesat in aceasta. Va rog sa ma contactati.

Nu il urmez pe Cristos, si nici nu am de gand. (Nota: Uite AVERTIZAREA necesara cu privire la aceasta alegere)

Ai INTREBARI cu privire la salvare, iertarea de pacate sau altceva? RASPUNSURILE sunt la un « click » departare


Numele:
Sunt:   Barbat Femeie
Varsta:  
Email:
Scrie mai jos comentariile tale. Daca ai dorinta ca cineva din voluntarii nostri sa te contacteze prin email pentru consiliere individuala, mentioneaza acest lucru.


Descopera planurile lui Dumnezeu pentru tine si pentru acesta lume. Priveste acest material video aici, on-line - GRATIS. The HOPE

Translated by: Nahaba Radislav

ChristianAnswers.Net
Home
Directory
Christian Answers Network HOME and Directory